Demir Hurda Fiyatları
Farklı birçok malzemenin kullanılamayacak ve onarılamayacak hale gelmesine hurda adı verilmektedir. Hurdacılar; alüminyum, demir, bakır, krom ve çelik gibi birçok malzemeyi geri dönüştürürler ve farklı amaçlarla kullanırlar. Malzemeler arasında en çok tercih edilenler arasındaki demir hurda fiyatları da bu bağlamda hurdacıların ilgilendiği noktalar arasında yer almaktadır.
İçindekiler
ToggleHurdalar, birçok amaçla kullanılmaktadır. Aynı zamanda farklı alanlarda da hurdaların kullanımı yaygındır. Hurdaların kullanım amaçlarını şöyle sıralamak mümkündür:
- Otomotiv sektörü
- Beyaz eşya
- Ham madde
- Yeni metal üretimi
- Elektronik aletler
- Gemi sektörü
- İnşaat sektörü
- Genel olarak ulaşım sektörü
Demir hurdalar, bu noktada oldukça ilgi gören malzemeler arasında yer almaktadır. Çünkü hurda demirler, genel olarak çoğu eşya içerisinde kullanılmaktadır. Evlerde bulunan televizyonlardan tıraş makinelerine, beyaz eşyalardan farklı arabaların parçalarına kadar birçok üründe demire ihtiyaç duyulur. Bu da hurda demirlerin üreticiler tarafından çok talep edilmesine neden olmaktadır.
Demir hurdaların bu kadar talep görmesindeki sebeplerden biri de madenin oldukça önemli olmasıdır. Ülkemizde de çıkarılan bir maden olan demir hem ağır metal olmasıyla hem de gün içerisinde bile kullanılan birçok eşyada yer almasıyla, hurdacıların ve üreticilerin sürekli aradığı malzemeler arasında yer alır. Bu bağlamda talebi yüksek olan ve tercih edilen hurda çeşidi arasındadır.
Demir Hurda Nedir?
Demir, ağır bir metaldir. Bundan dolayı birçok sektörde en temel malzemeler arasında yer almaktadır. Demir hurda; demir metalinden ve malzemenin kesim aşamasından elde edilmektedir. Bu malzemeler, kendi içerisinde bazı kategorilere ayrılır. Pik demir ve dökme demir de bu kategorilerdendir.
Demir madeni işlendikten sonra bazen paslanabilir. Paslandığı zaman kullanılamayacak hale gelir. Atık hale gelen bu malzemeler, demir hurda olarak kullanılmaktadır. Demir hurdalar aslında demir malzemelerinden farklı değildir. Fakat hurdaların geri dönüşüme ihtiyacı vardır. Bu da demir hurdaları, ağır metalden ayıran bir faktördür.
Hurda demirler, farklı çeşitlere sahiptir. Çeşitlerin ana maddesi demir olsa da işlevleri farklı olabilir. Dolayısıyla demir hurda çeşitlerinin farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Bu durum, hurda demirlerin birçok alanda ihtiyaç duyulan bir malzeme olmasına etki eder.
Demir malzemelerinin kesiminden oluşan hurdalar, farklı tasarımlarda ve endüstri kollarında kullanılır. Birçok sektör, ürettiği ürünlerde demir hurdaya ihtiyaç duyar. Bu da geri dönüştürülebilen hurda demirlerin kullanımının yaygın olmasını sağlamaktadır.
Siz de demir hurdaların satışıyla ilgileniyorsanız sitemizi her zaman ziyaret edebilirsiniz. Firmamızla iletişime geçerek tüm bu konular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Demir Hurda Nerelerden Elde Edilir?
Demir hurdaları, elektronik eşyalardan, inşaat yıkıntılarından ve daha pek çok alandan elde edilebilir.
Demir, çoğu alanda kullanılan bir metaldir. Arabalardan telefonlara kadar birçok ürünün içerisinde demir malzemesiyle karşılaşmak mümkündür. Dolayısıyla hurda bulmak da çok zor değildir. Demir hurdanın nerelerden elde edildiğini şöyle sıralamak mümkündür:
- İskeleler
- Tadilat halinde olan evler ya da mekanlar
- Otomotiv sektörüyle ilgili parçaların bulunacağı yerler
- İnşaat yıkımları
- Kullanılamayacak halde olan arabalar
Başlıca buralardan elde edilen demir hurdalar, farklı birçok alandan da elde edilir. Firmamıza ulaşarak demir hurda elde etme konusundaki tüm detaylara sahip olabilirsiniz.
Hurda demirlerin en yaygın olduğu sektörler arasında inşaat ve gemi sektörü bulunmaktadır. Aynı zamanda ulaşım da bu sektörler arasında yer alır. Dolayısıyla demir hurda arayışında olanlar öncelikle bu sektörün alanlarına bakar. Özellikle gemi parçaları ve inşaat yıkımları hurdacıların en sık ziyaret ettiği yerler arasındadır.
Demir hurdaların yaygın bir kullanım alanına sahip olması, daha kolay bulunmalarına da katkı sağlamaktadır. Evlerdeki birçok eşyada bile demir malzemeleri bulunur. Dolayısıyla demir hurdalara olan ihtiyaç çoğu zaman azalmaz. Hurdacılar da bu yaygın kullanımı göz önünde bulundurarak demirin daha kolay bulunabildiği alanlarda malzeme arayışına girerler.
Demir Hurda Çeşitleri Nelerdir?
Demir hurdalar, farklı çeşitlerden oluşmaktadır. Çeşitlerine göre de farklı sektörlerde ve amaçlarda kullanılmaktadır. Demir hurda türlerini şöyle sıralamak mümkündür:
- Karışık Demir Hurda: Karışık demir hurda, malzemelerin hepsinin bir arada bulunduğu hurda çeşididir. Demir çeşitlerinin bir arada kullanıldığı karışık demir hurdalar birçok sektörde kullanılmaktadır. Preslenen ve düzleştirilmiş borular, inşaat sektöründe kullanılan demirler, jantlar, beyaz eşyalarda kullanılan demirler ve daha birçok ürün karışık demir hurdalar arasında yer alır.
- Kaba Demir Hurda: Kaba hurdalar, alan olarak bakıldığı zaman çok fazla yer kaplamasına rağmen nitelik açısından oldukça düşüktür. Bu hurdaların geri dönüşümü daha sık yapılmaktadır. Kaba demir hurdalar, oldukça yüksek bir dayanıklılığa sahiptir. Bundan dolayı çok sık tercih edilir.
- DKP Demir Hurda: DKP demir hurdalar, bunlar içerisinde en kaliteli olan çeşittir. Bu hurda grubu içerisinde farklı malzemeler bulunmaktadır. Sac demirler ve lazer kesimler DKP demir hurda grubu içerisinde yer alır. Bu hurdalar, genellikle demir metalinin işlendiği yerden üretilir. Dolayısıyla kaliteli olmasıyla beraber aynı zamanda çok da tercih edilmektedir.
- İmalat Artığı Demir Hurda: İmalat artığı demir hurda, adından da anlaşılacağı üzere üretim esnasında arta kalan ürünlerdir. Üretimden kalan malzemeler bir araya gelerek imalat artığı demir hurdaları oluşturur. Bu hurda çeşidi, geri dönüşüm açısından da oldukça tercih edilmektedir.
Çevreyi atıklardan temizlemeye de yarayan bu geri dönüşüm işlemi, gün geçtikçe daha çok tercih edilen hurda çeşitleri arasında yer alır. İmalat artığı demir hurdalar, birçok alanda da kullanılmaktadır.
- Ekstra Demir Hurda: Ekstra demir hurda da karışık malzemelerden oluşan bir türdür. Tüm demir gruplarının birleşimi ekstra demir hurdaları oluşturmaktadır. Kısaca tarif etmek gerekirse iyi hurdalarla beraber kaba hurdalar dışındakiler bu grubun içerisinde yer alır. Hem hurdacılar hem de bazı sektörler açısından ekstra demir hurdalar vazgeçilmez bir özelliğe sahiptir.
- Demir Hurda Talaşı: Demir hurda talaşı, imalattan sonra bazı makinelerden ortaya çıkan artıklardır. Demirler işlendikten sonra hurda olarak kalan kısımlar, talaşa dönüştürülmektedir. Bu dönüşüm bazı makineler kullanılarak yapılır. Bu makineler arasında en popüler olan torna makinesidir. Demir hurda talaşı için birçok malzeme kullanılmaktadır. Dolayısıyla geri dönüşümü de çok fazla yapılır.
Tüm bunlar, demir hurda çeşitleri arasında yer almaktadır. Hurda demir çeşitleri ana malzemeleri aynı olsa da kalite açısından farklılık gösterir. Bu durum da özellikle bazı üretim alanlarında belli hurda demir türünün daha çok kullanılmasını sağlamaktadır. Hurdacılar bunu göz önünde bulundurarak kullanım alanı daha yaygın olan çeşitleri tercih etmektedir.
Alımı ve satımı daha kolay olan demir hurda çeşitleri bu noktada oldukça önemlidir. Siz de demir hurda çeşitleriyle ilgileniyorsanız firmamızı ziyaret edebilirsiniz. Aklınıza takılan herhangi bir konuda firmamızla iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir ve demir hurda ihtiyacınızı bütçenize uygun olarak giderebilirsiniz.
Demir Hurda Hangi Endüstrilerde Kullanılır?
Demir hurda fiyatları, demirin ham madde olarak sayısız sektörde kullanılabilmesi sebebiyle rekabetçi bir politika izler.
Demir, birçok sektörde karşılaşılan madenler arasında yer almaktadır. Ağır metal olması ve çoğu alanda kullanılabiliyor olması da demir malzemelerine olan ilgiyi arttırmaktadır. Bundan dolayı demir hurdalara da birçok sektörde ihtiyaç duyulur.
Demir hurdaların en sık ihtiyaç duyulduğu endüstri alanları arasında çelik sanayi yer almaktadır. Bununla beraber otomotiv sanayi, inşaat, deniz taşımacılığı gibi kollar da demir hurdaların birçok üründe kullanıldığı endüstrilerdir.
Gelişen sanayi sektöründe her geçen gün demire ve hurdasına olan ihtiyaç artmaktadır. Bunun nedenleri arasında demirin kullanım alanının oldukça geniş olması yer alır. Ağır metal olan demir, beyaz eşyadan arabaya, tıraş makinesinden ev aletlerine kadar birçok üründe kullanılmaktadır. Bu da demirin ve hurdalarının endüstride her geçen gün daha geniş bir kullanıma sahip olmasını sağlamaktadır.
Demir Hurda Alımı Yapan Firmalar
Birçok firma, demir hurda alımı yapmaktadır. Bunun sebebi demirin ve hurdasının çok geniş bir kullanıma sahip olmasıdır. Geri dönüştürülebilen ve eritilerek farklı malzemelerde kullanılabilen demir hurdalar, çoğu firmanın ilk tercihleri arasında yer alır.
Demir hurda, birçok sektörde de kullanılır. Gün içerisinde kullanılan birçok eşyanın içerisinde bile demir malzemeleri bulunmaktadır. Bu da demirin ve hurdasının oldukça geniş bir alanda kullanıldığının göstergesidir. Bu noktada hurda firmaları, demir hurdasına öncelik verir.
Demir hurdaların hem geri dönüştürülebilir olması hem de birçok alanda kullanılabiliyor olması firmaların bu hurda çeşidini tercih etmesinin nedenleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda demir hurda çeşidinin oldukça fazla olması ve bunların farklı özelliklere sahip olması da tercih edilmesinin nedenleri arasındadır.
Demir Hurda Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Hurda demir fiyatları belirlenirken bazı faktörlere dikkat edilir. Öncelikle, metal borsasında yaşanan dalgalanmalar oldukça önemlidir. Bu dalgalanmalara göre demir hurda fiyatları da değişiklik göstermektedir. Arz- talep dengesi de bu bağlamda dikkati çeken noktaları oluşturur. Çünkü ne kadar ihtiyaç olursa demir hurda fiyatlarındaki değişim de o kadar farklılaşır.
Ekonomik koşullar da demir hurda fiyatları belirlenirken dikkat edilen faktörler arasında yer almaktadır. Eğer endüstriyel üretim artıyorsa demir hurdaya olan talep de artış gösterir. Bu bağlamda da fiyatlar daha çok değişir. Tüm bunlarla beraber metal borsalarındaki uluslararası hareketlilikler de hurda fiyatlarına etki eden faktörler arasında yer almaktadır.
Demir hurda, birçok sektörde kullanılmaktadır. Bundan dolayı da çoğu zaman en çok ihtiyaç duyulan hurda çeşitleri arasında yer alır. Bu durum da demir hurdaya olan talebin çoğu zaman yüksek olmasına etki eder. Talebin fazla olması da demir hurda fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan faktörler arasında yer almaktadır.
Demir hurdaya ihtiyacınız varsa ve bu konuda bilgi almak istiyorsanız sitemizi ziyaret ederek başlayabilirsiniz. Firmamızla iletişime geçerek demir hurda fiyatları hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz. İhtiyacınıza yönelik olan hurda çeşitlerini ve işlevlerini değerlendirerek bütçenize uygun bir tercih yapabilirsiniz.
Güncel Demir Hurda Fiyatları
Hurda Demir Türü | Hurda Fiyatı |
Dkp Hurdası | 9.20 TL |
Ekstra Demir Hurda | 8,60 TL |
Toplama | 7.30 TL |
Mahalle | 6.20 TL |
1.Grup | 6.30 TL |
Teneke Hurdası | 3.00 TL |
Güncel demir hurda fiyatları, bazı faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu faktörler arasında demir hurda çeşidi oldukça önemlidir. Demir hurdaların DKP, kaba demir, imalat artığı başta olmak üzere birçok çeşidi vardır. Bu çeşitler farklı işlevlere sahipken aynı zamanda değişik sektörlerde kullanılmaktadır. Dolayısıyla güncel demir hurda fiyatlarına hurda çeşidi büyük etki etmektedir.
Hurda demirler, farklı sektörlerde birçok üretim alanında kullanılmaktadır. Çoğu ürünün yapımında demir hurdaya ihtiyaç duyulur. Bu da demir hurdaların güncel fiyatlarına etki eder. Genel olarak çok ihtiyaç duyulan ve yaygın olan demir metalinin hurdası da oldukça fazladır. Bu da fiyatların daha uygun olmasında etkilidir.
Güncel demir hurda fiyatları, hep aynı şekilde kalmaz. Ekonomik durum, metal borsası, uluslararası ekonomik sorunlar ve arz talep dengesi değişebildiği için demir hurda fiyatları da sabit değildir. Tüm bu faktörler güncel demir hurda fiyatlarına etki etmektedir. Fakat genel olarak söylenecek olursa demir hurda fiyatları yaygın olmasından dolayı nispeten daha uygundur